Невероятна серия от 25:0 в края на третата и началото на четвъртата четвърт позволи на Австралия да победи Аржентина с 97:59 (19:22, 21:11, 21:15, 37:11) в последния четвъртфинален мач от олимпийския турнир по баскетбол при мъжете.

По този начин "озитата" достигнаха финалната четворка за втора поредна олимпиада, а за място на финала ще се изправят срещу олимпийските шампиони от САЩ.

До полувремето световните вицешампиони от Аржентина успяваха да поддържат темпо с австралийците, като дори спечелиха първата четвърт с 22:19.

След това обаче Австралия имаше пълен контрол над срещата, какъвто е почти невъзможно да бъде видян на турнир на такова ниво.

Пати Милс вкара 18 точки за победителите, Матис Тайбул и Джок Лендейл добавиха по 12 точки, а Джо Ингълс завърши с 11 точки.

За Австралия Николас Лапровитола бе най-резултатен с 16 точки, Габриел Дек вкара 12, а 41-годишният Луис Скола, за когото това най-вероятно бе последен мач с националния екип, завърши със 7 точки.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.