Сребърната ни медалистка от Токио 2020 Антоанета Костадинова се прибра днес от японската столица. Тя говори пред медиите след кацането си на летище София.

lap.bg
19 снимки

"Много е рано още. Първото нещо, което направих на следващата сутрин бе да видя дали медала е при мен. За мен бе чест да сме рамо до рамо с Мария Гроздева. Да знае, че и аз мога и да покажа, че в мен може да види добра заместничка. Мария винаги ще бъде №1. България трябва да се гордее с нея. Има много медали и титли, които и културист няма да може да вдигне. Този медал ми донесе спокойствие. В моментът, в който го взех и на следващото състезание бях много спокойна, сякаш бях в Търговище. Толкова много се борихме с треньора си", заяви Костадинова.

"Определено е по-специално, тъй като отдавна исках да си сменя фамилията. Това в България е сложен процес. Трябваше миналата година да гоня всяка минута, за да си извадя паспорта и личната карта. Но не е само това, а и оръжието ми трябва да се регистрира. Тази пандемия ми позволи да си взема по-дълга почивка. Завърнах се с нови сили. Подготовката протече така, че точно на Олимпиадата дойде най-върховия ми момента. Сега до края на август ще си почина, а веднага след това отново. С този медал се класирах за Световната купа", добави още тя.

"Изпуснах медала заради първата серия. Радвам се, че успях да се събера и четвъртото място не е лошо постижение. За мен едно, когато дете се роди Господ казва къде ще бъде добро. Почти се бях отказала. Олимпиадата е едно състезание и явно нямах психика за такъв голям форум, но пък показах, че може. Мина ми през главата, че изпуснах златото, но бе много за кратко. След това се зарадвах на медала. В никакъв случай този момента няма да избледнее за дълго. Децата са нещото заради, което всичко си заслужаваше", каза сребърната ни медалистка от Токио.

"Париж е близо, но има много време нещата да се подобрят или объркат. Първо трябва да си спечеля квотата. Няма да мечтая за олимпийска титла. Убедена съм, че на 100% ще има още медали. Женската борба е много силна. Явно жените ще отсрамят на тази Олимпиада", заяви Костадинова.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.