Тихомир Иванов обясни, че е имал физически проблеми в последните три седмици преди Олимпиадата и това е оказало влияние върху представянето му в скока на височина на Игрите в Токио.

27-годишният българин постигна скромните 2.17 метра и остана на 26-о място в крайното подреждане.

Никой не се справи с квалификационната норма от 2.30 метра, а на финала влязоха 13 състезатели с по 2.28 метра.

"Имах причини, поради които не скачам. Не бих казал, че съм разочарован толкова, колкото си мислят всички. Не искам да коментирам все още състезанието, първо трябва да говоря с треньора. Последните 20 дни бяха много тежки. Радвам се, че участвах, но това са височини, които съм преодолявал, скачал съм ги през сезона и затова ми е тъжно, защото просто така се случи на края, когато никой не искаше", каза Иванов.

"Това, че нямахме лагер тук няма нищо общо. Причините са здравословни, но не знам точно какво е. Затова не искам да го коментирам и да навлизам в подробности. Успяхме да потренираме тук, не съм се чувствал зле. Даже много добре се чувствах в сектора, но последните 20 дни наистина бяха много трудни. Аз все пак съм спортист, не съм робот. Колкото и да ни се иска някой път, трябва да си тръгнем победени, а не като победители. Затова, колкото и да ми тъжно, си тръгвам с гордо вдигната глава, въпреки че се представих зле, защото това са височини, които много пъти съм преодолявал", добави той.