Личният треньор на Антоанета Костадинова - Христо Христов, призна, че малко съжалява за пропуснатия шанс за медал на 25 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба в Токио.

Костадинова, която пет дни по-рано взе сребро на 10 метра пистолет на Игрите в японската столица, влезе с първи резултат от квалификациите, но завърши четвърта, след като преодоля лошо начало във финала с 0 от първите пет изстрела, а в последствие загуби престрелката за бронза.

"Тя е изключителна състезателка. Да излезе от такова състояние, нямам думи. Да направи такава стрелба, като изключим първата серия, просто невероятно. Но и това го има. Може да се гордеете с нея. Няма равна. Страхотно състезание направи, с първи резултат в квалификациите, но финалът е малко на късмет. Направен е така, че да може и по-слаби състезатели да победят. Трябва и малко късмет. Едно 10.1 да стане 10.2 и нещата стават други. Но не можем да го променим, трябва да го приемем. Щастлив съм, че успяхме. Казах, че сме подготвени за двата финала и не съм излъгал. Не мога да кажа, че не съжалявам малко, защото да влезеш с първи резултат във финала и да нямаш очаквания, ще излъжа. Но това е спортът и трябва да го приемем. Все пак определено съм доволен. Друг е въпросът е, че щеше да бъде хубаво да се гарнира с още един медал. Но животът продължава", каза Христов.

"Сега ни предстои малко почивка и след това през октомври имаме финал на Световната купа в Баку. Там се класират първите осем от Световните купи, тримата медалисти от Олимпиадата и последния носител на Световната купа. Изключително силно състезание и може би няма да имаме много време за почивка, но все пак ще трябва да починем. Мисля, че е заслужено", добави той.