Симон Байлс оправда отказването си по спортна гимнастика на Олимпийските игри в Токио с проблеми на психичното здраве, като каза, че се бори с „демони в главата си”.

„Веднага след като вляза, просто аз и главата ми започваме да се справяме с демони. Трябва да направи най-доброто и да съсредоточа целия си психически разум и да не накърнявам здравето и благосъстоянието си”, заяви северноамериканската гиманстичка, която е четирикратен олимпийски шампион по спортна гимнастика преди пет години в Рио де Жанейро.

Американката днес напусна отбора на САЩ в средата на финала в Токио 2020 заради травма. 24-годишната Байлс е смятана за една от най-добрите гимнастички някога, не взе участие на отборното състезание и бе придружена от лекаря на американския отбор, връщайки се малко по-късно, за да прегърне колегите си Грейс Маккалъм, Суниса Лий и Джордан Чилс.

Малко след това Северноамериканската федерация по гимнастика информира, че Байлс ще бъде заменена в останалата част от финалите „по медицински причини” и ще бъде подложена на медицински прегледи, без да се разкриват подробности около състоянието ѝ.