Лекоатлетката Инна Ефтимова заяви, че е доволна от представянето си, но призна, че е можела да направи и малко по-добър резултат при отпадането си в сериите на 100 метра на Олимпиадата в Токио. Ефтимова завърши на 36-о място с 11.46 секунди.

"Доволна съм, че съм тук. Страшно много труд положих и емоцията ми е голяма. Дадох най-доброто от себе си. Смятам, че можех да направя и малко по-добър резултат, но не ми стигна времето за аклиматизация. В никакъв случай това не ми е оправдание или нещо подобно. Това са фактите. Но ако имахме още малко повече време тук, ако бяхме дошли по-рано, представянето ми щеше да е с една идея по-добро, но това се нещата. Със сигурност това, че нямаше публика, донякъде малко тушира емоцията. Но състезанието си е състезание за нас атлетите, така че черпя на максимум тази емоция", каза Ефтимова.

На 2 август тя ще се включи в сериите на 200 метра заедно с Ивет Лалова-Колио.

"На 200 метра се надявам на едно хубаво бягане и да съм доволна. Имам два дни, така че смятам, че ще бъда готова. Нямам търпение да бягам отново и на 200 метра", коментира Ефтимова.