Гонките от днешната програма във ветроходството на Олимпийските игри в Токио бяха отложени заради безветрие. Състезанията се провеждат в акваторията на яхтеното пристанище Еношима, но няма никакъв вятър и лодките не могат да се движат.

В това пристанище днес трябваше да се проведат последните две отворени серии при мъжете и при жените в клас ''470'', както и гонките за разпределение на медалите в клас 49 също в двата пола. 
Медалите трябваше да бъдат разиграни след обяд, но въпреки наличното време, организаторите предпочетоха да не чакат до последно.

Прогнозата за времето за днес, публикувана от Световната федерация по ветроходство, потвърждава за очаквани леки ветроме между четири и шест възела за след обяд. Това обаче е недостатъчно и рейсовете се местят за утре. Така във вторник ще станат известни медалистите в четирите класа, които са планирани за тези дни.

От федерацията по ветроходство уточниха пред журналистите, които не знаят това, че поне шест възела вятър е нужен, за да се стартират състезанията и резултатите да бъдат приети за справедливи.