Суперзвездата на световния хандбал - Никола Карабатич, който се контузи тежко в средата на октомври с клубния си отбор Пари Сен Жермен, попадна в националния отбор на Франция за Олимпийските игри в Токио. Той намери място сред 15-е избраници на селекционера Гийом Жил.

Карабатич беше опериран, след като на 17 октомври скъса вътрешна кръстна връзка на лявото коляно. Той се възстановява 7 месеца и се завърна в игра в края на май, като взе участие със своя ПСЖ и във Финалната четворка на Шампионската лига. "Той доказа в тези две седмици, в които се подготвяме, че е много силен физически", зарадва се селекционерът Гийом Жил. С Франция Карабатич ще гони четвърти пореден олимпийски подиум след златото в Пекин през 2008-а и в Лондон през 2012-а, както и среброто в Рио де Жанейро през 2016-а след загубения финал от Дания.

Французите ще започнат участието си на 24 юли, събота, с мач срещу Аржентина в груповата фаза, в която ще се изправят още срещу Бразилия (26 юли), Германия (28 юли), Испания (30 юли) и Норвегия (1 август). Те трябва да завършат на едно от първите четири места в групата, за да се класират за четвъртфиналите.