Отмяната на Олимпийските игри в Токио би била най-простото решение, но Международният олимпийски комитет не е разгледал тази възможност. Това заяви по време на Сесията на МОК президентът Томас Бах. Заради пандемията от коронавирус Игрите в Токио бяха отложени за една година.

"Отмяната би била най-лесният вариант за нас: щяхме да получим парите от застраховките и да пристъпим към подготовката за Игрите през 2024 година в Париж. Но никога не сме обмисляли възможността за отмяна, МОК никога не изоставя спортистите по този начин", заяви Бах.

"Направихме безпрецедентна стъпка да отложим Олимпийските игри. Днес мога да кажа честно, че не знаехме, че всичко ще бъде толкова трудно. Никой никога не се е сблъсквал с подобно решение. Ние можехме да вземем това решение само благодарение на пълното доверие от страна на нашите японски партньори", добави още той.

Участниците в сесията на Международния олимпийски комитет, която се провежда в Токио днес и утре, почетоха с минута мълчание жертвите на пандемията от коронавирус.