Двукратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева заявиха, че са разочаровани от представянето си в Токио и се извиниха на всички фенове на спорта в България. След две поредни поражения българките отпадат от надпреварата, а в последния си мач утре ще играят срещу номер 8 в световната ранглиста Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай (Тайланд).
 
"Започнахме малко бавно днес, направихме много лесни грешки и това ни костваше този мач. Получава ни се играта, но явно психически не можем да си представим, че можем да победим. Играем равностойно срещу най-добрите, а все си мислим, че сме аутсайдерки. Надяваме се да не сме разочаровали хората в България, които са ставали рано, за да ни гледат. Извиняваме се, че допуснахме две загуби и не успяхме отново да преминем груповата фаза. Надяваме се утре срещу двойката от Тайланд да победим и да запишем една победа", каза Стефани Стоева.
 
"Бяхме малко притеснени, явно не можем да направим крачката да победим тези силни двойки. Чувстваме се адски разочаровани, не бяхме дошли за това и съжаляваме. В последния мач ще играем за достойно представяне и се надявам се утре най-сетне да спечелим", добави Габриела Стоева.