Руската хандбалистка Владлена Бобровникова говори за условията на живот в олимпийското село Токио.
 
„В сравнение с Рио (столицата на Олимпийските игри през 2016 г.), всичко тук е много скромно. В Рио наистина имаше апартаменти - с телевизор, голям хладилник, бар, истинска кухня, мивка. Хладилникът е важен: когато е в стаята, можете да донесете нещо от трапезарията и да го съхранявате.
 
А в Токио няма телевизор, няма хладилник, няма кухненски бокс - абсолютен минимализъм. Добре, можем и без кухня - ще мием чиниите в банята, но е трудно без хладилник. Най-много да си взема плодове, които трябва да изям до няколко часа. За киселото мляко  например, обаче трябва да забравя.
 
Освен това на петима спортисти се полагат две комбинирани тоалетни с вана, които са много малки. Знам, че високите спортисти почти не се побират в тях. На закуска разговаряхме с тенисистката Лена Веснина. Тя и съотборничките са в шок - имат една баня с тоалетна за четири или пет момичета...При нас, слава Богу, е по-добре - две тоалетни за петима и няма опашки", разказа Бобровникова и за доказателство пусна няколко видеа от олимпийското село.

„Аз не съм претенциозен човек. Затова тези неща не могат да ми отнемат щастието, че съм тук. При пристигането си казах: По дяволите, най-накрая сме в Токио. Зарежда ме великолепната гледка от балкона към залива. Храната е вкусна, леглото е удобно, възглавницата е добра - нищо друго не ми трябва" добави хандбалистката.