Най-добрият ни плувец Антъни Иванов посрещна в Токио 22-рия си рожден ден. Навръх празника търновецът кацна на летище „Ханеда“ от САЩ, където следва в университета „Вирджиния Тех“.

За Антъни игрите ще са първи в кариерата му и на тях той ще участва първо на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай, а после и на 100 метра. За да отбележи подобаващо дебюта си в най-големия форум, Иванов си направи прическа с петте олимпийски кръга.

В Токио ще плуват още Йосиф Миладинов (100 метра бътерфлай), Диана Петкова (200 метра съчетано), Любомир Епитропов (200 метра бруст) и Калоян Лефтероф (200 метра гръб).

Директно от летището възпитаниците на Кристиан Минковски се настаниха в олимпийското село. На заминаване плувците ни обявиха, че ще гонят поне два финала на олимпиадата в Токио, а защо не и нещо повече. Всички в щаба ни са ваксинирани, с изключение на двойния европейски шампион за юноши Йосиф Миладинов, който има лични причини.

В Токио вече са и бадминтонистките сестрите Габриела и Стефани Стоеви, както и Линда Зечири, които вчера пристигнаха в Токио🇯🇵 и веднага бяха тествани за коронавирус.