Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио си запазват възможността да откажат допускането на местни зрители до състезанията в случай на рязко влошаване на ситуацията с разпространението на коронавируса в страната, съобщи агенция "Киодо".

Въпреки решението за допускане на местни фенове на съоръженията, организаторите възнамеряват да запазят възможността да променят това в случай на влошаване на епидемиологичната ситуация.

По-рано днес японският премиер Йошихиде Суга обяви, че правилата за спортните събития по време на пандемията в Япония ще важат и за Олимпийските игри в Токио - местните привърженици ще могат да присъстват на състезанията при спазване на определени изисквания.

Ръководителят на японското правителство потвърди информацията, която се появи по-рано в местните медии, че тамошните феновe все още ще имат право да присъстват на Игрите.

Суга също подчерта, че всички фенове ще трябва да носят маски, а шумните викове и скандирания на трибуните ще бъдат забранени.

Според него в близко бъдеще организационният комитет ще подготви списъка с правилата.

Японското правителство възнамерява да одобри правилата за провеждане на спортни мероприятия в пандемия в близко бъдеще. Тези правила, по-специално предвиждат броят на зрителите на стадионите и спортните съоръжения в страната да не надвишава 10 хиляди. В случая с олимпийския стадион това е около половината от максималния му капацитет.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.