Националките по борба ще проведат лагер в Окаяма преди олимпийските игри в Токио. Българският квартет, воден от селекционера Петър Касабов, заминава за Япония в четвъртък, 15 юли, с полет в 20.20 часа.

На игрите България ще бъде представена от Тайбе Юсеин и Мими Христова, които ще стартират за втори пореден път на най-престижния форум на планетата, а дебют ще направят Миглена Селишка и Мими Христова.

Българките ще се подготвят в Окаяма до 26 юли, когато летят за Токио и ще влязат в Олимпийското село. Схватките в борбата са от 2 до 7 август.

Мъжете в класическия и свободния стил тръгват за Япония на 24 юли с полет в 21.25 часа, а на 25 юли ще влязат в Олимпийското село.

В момента класиците, заедно с олимпийските състезатели Айк Мнацаканян и Кирил Милов, са на подготовка в унгарския град Тата до 15 юли, а Георги Вангелов е на лагер с отбора в свободния стил на комплекс "Спортпалас".

У нас за финален лагер пристига сборният тим на Куба в класическия стил, който ще има представители във всичките шест категории. Пратениците на Островната страна бяха у нас преди месец и останаха очаровани от условията на подготовка в Тетевен. В състава на кубинците е и трикратният олимпийски шампион в тежка категория Михайн Лопес, който се подготвя да атакува четвърта олимпийска титла.