Състезателят по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун дебютира за България на Олимпийски игри. 20-годишният Хъдълстоун участва в тежка травма на глезена, но въпреки това успя геройски да изиграе съчетанията си и на шестте уреда.

"Болката беше наяве. Личеше си, но се опитах с волята и любовта си тук на Олимпиадата в Токио да ги махна тези болки. Опитах се, но някои неща не се случват съвсем. Не мога да кажа, че дадох всичко от себе си. Имах доста грешки, който са глупави лично за мен. Но е добър опит. Само на 20 години съм и имам много пред себе си. Това е едно стъпало за мен за по-високите цели - дай Боже, медали за в бъдеще", каза Хъдълстоун.

"Не мога да кажа колко време ще се възстановявам. След тази контузия не съм спирал да го товаря и най-вероятно се е влошило положението. Става въпрос за изваден глезен и разкъсани връзки. Оттук-нататък ще имам малка почивка да възстановя физически и психически, да се изчистя. А след това подготовката продължава за следващите големи състезания. Моята цел занапред е да се възстановя, да съм здрав, което е най-важното, да кача начални оценки в съчетанията, които мога, психически да се подготвям за стреса, който е голям", отговори гимнастикът на въпрос на БТА.

Той призна, че нито да момент не е помислял да се откаже, въпреки физическите проблеми, защото участие на Олимпиада е била детската му мечта.

"Никога не ми е минавало през акъла да се откажа. Много хора няма да го разберат. Знам критиците какво ще кажат - куфари, екскурзианти. . .но те не знаят през какво съм минал, за да стигна аз тук днес. Да си говорят каквото си искат. Това ми беше една детска мечта, която най-вече и най-накрая съм я изпълнил. Вече съм официално олимпийски спортист. Оттук-нататък това е история и искам да знаете, че ще има много нови постижение занапред", каза Хъдълстоун.

Той пожела успех на годеницата си Ерика Зафирова и на съотборничките й от националния ансамбъл по художествена гимнастика, които са основни претендентки за отличие, както и на индивидуалните състезателки по художествена гимнастика Катрин Тасева и Боряна Калейн, които ще се състезават в Токио в края на Олимпиадата.

"Искам да си вземат заслуженото, защото знам, че могат и после да отпразнуваме както трябва", заяви Хъдълстоун, който предложи брак на Зафирова в навечерието на Игрите преди заминаването си за японската столица.