Българските плувци отпътуваха за Олимпийските игри в Токио рано тази сутрин. Надпреварата в плуването стартира на 24 юли. Единствената българка в отбора Диана Петкова сподели амбициите и очакванията си за предстоящия форум пред камерата на NOVA.

"Имам малко проблем със сутрешните плувания и знам, че ако от сутринта се класирам винаги следобяд плувам по-добре и от полуфинал към финал още по-добре, така че в мой плюс е това, че ще плуваме серии следобяд и смятам, че може да има изненади", коментира Петкова.

"При мен до последно не се знаеше от коя дисциплина ще дойде, но пък съм вярвала, че ще стане, не беше фикс идея и помогна много. Доволна съм и ще се опитам да представя достойно България", добави тя. 

"За пореден път казвам, че всеки един от нас мечтае повече отколкото сме готови да кажем пред медиите, да признаем, че това ще ни натовари с очаквания, но искам да съм удовлетворена от това, което ще направя, знам че ще дам 100 % от себе си", каза още Петкова.

Генералният мениджър на националния отбор Кристиан Минковски определи като очаквано класирането на Петкова за Олимпийските игри.

"Диана в последните години е доказала, че се състезава успешно във всички стилове и най-естественото нещо беше да се събере едно 200 метра съчетано, тя го направи още в Щатите в студентските първенства. Не е било изненада", коментира той.