„И аз трепнах при последния изстрел“, призна пред „Мач Телеграф“ бащата на олимпийската вицешампионка Антоанета Костадинова.

Както е известно, във вчерашния ден тя донесе първи медал за България от Игрите в Токио в дисциплината по стрелба на 10 метра пистолет.  

Liubomir Asenov / LAP.bg
24 снимки

„Дойде обаче и голямата радост. Всъщност след многото нерви започнаха да идват и радостите“, добави Николай Бонев.

„На отиване и пожелах просто да е жива и здрава. Децата бяха при баща си и сватовете, аз гледах финалите сам. Съпругата ми не бе пред телевизора – тези нерви не са за всеки. Горд съм, че дъщеря донесе не само първото отличие за България от тези Игри в Токио, но и първия медал за Търговище от олимпиада от 57 години насам. Предният е на Саид Мустафов в борбата, и то пак в Токио – през 1964-а. Сега продължавам да се моля само да е жива и здрава, за да може и следващата стрелба в Япония да донесе плодовете на дългогодишния й усилен труд. Неслучайно Антоанета спомена дъщерите си – въпреки къртовските усилия в подготовката тя винаги намира време за тях. Не ми е споделяла да е взела нещо за кадем в Токио, но със сигурност носи Ренета и Симона в сърцето си навсякъде, където и да отиде. Не знам какво ще подготвят в Търговище за посрещането й, но това ще се слее с огромната ни радост“, обобщи щастливият баща на олимпийската ни вицешампионка.

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф"