След като завоюва своята втора титла от Големия шлем, Ашли Барти продължава да си поставя високи цели. Световната №1 триумфира на "Уимбълдън" в съботния ден и прибави още един голям трофей в нейната кариера.

Сега австралийката е пределно мотивирана за предстоящите Олимпийски игри в Токио и единственото, което тя желае е златен медал.

„Да спечеля 2 титли от Шлема наистина е нещо феноменално. "Ролан Гарос 2019 и "Уимбълдън" през тази година, това са турнири, които ще помня до края на живота си. Аз сбъдвам мечтите си и изобщо не мисля да спирам дотук. На първо място искам да остана здрава, защото здравето е безценно, но съм твърдо решена да стана олимпийска шампионка. Бих се радвала да донеса радост на цяла Австралия и да накарам хората да се почувстват горди. Да, титлите от Големия Шлем са нещо изключително и тепърва се надявам, че ще спечеля още много отличия, но от сърце желая да стигна до златните медали на олимпиадата. На 25 години съм и зная, че имам дълъг път пред себе си. Единственото, което искам е да спечеля още много трофеи и Австралия да е щастлива, че има подобни спортисти“, коментира тя.