Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов ще присъства на официалната церемония по откриването на 32-те Летни олимпийски игри на 23 юли в Токио и ще изрази подкрепата си към българските олимпийци на най-висшия спортен форум на планетата.

България ще бъде представена от 42-ма състезатели в 14 вида спорт - бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, гимнастика, джудо, кану-каяк, карате, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, ловна стрелба, тенис на маса и художествена гимнастика. Българските спортисти са спечелили 37 квоти за Игрите в тези спортове.

Министър Кузманов ще има официална среща с Коичи Хагиуда - министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония, на която ще бъдe обменен опитът на двете страни в областта на политиката за младежта и спорта и ще бъдат обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество.

Българският спортен министър ще участва в онлайн среща с представители на шестте японски града - домакини на спортни лагери за подготовка на български олимпийски състезатели.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.