В навечерието на старта на Олимпийските игри в Токио Gong.bg ще направи своеобразно представяне на съоръженията, които ще посрещат различните спортове.

Сред тях е и стадион „Сапоро“, който се намира в град Сапоро на най-северния остров Хокайдо. Съоръжението е с капацитет от над 41 000 седящи места и ще приеме двубои от олимпийския турнир по футбол. Стадионът се използва и за бейзболни двубои.

Съоръжението е открито през 2001 година, като е построено за Световното първенство през 2002 година, което се проведе в Япония и Южна Корея. То е домакин на откриването на Азиатските Зимни игри през 2017 година и на двубои от Световната купа по ръгби през 2019 година.

Стадионът е един от най-модерните в Япония и за бейзболните мачове двубоите се провеждат на изкуствена трева, а за футболните – на естествена трева. Инсталираната система позволява на различните настилки да се преместват извън съоръжението, в зависимост от практикувания спорт. Други стадиони по света отличаващи се с плъзгащи терена са този на Витес Арнем, Шалке 04, Тотнъм и тимът по американски футбол Аризона Кардиналс.