Любомир Епитропов завърши на четвърто място в своята трета серия при 100 метра бруст на Олимпийските игри в Токио и остана 32-и в крайното класиране.

Българинът започна от втори коридор и даде време от 1:00.71 минути, като при педесетия метър се движеше седми с 28.72 секунди, но във втората половина на дистанцията навакса изоставането си и остави зад себе си представители на Норвегия, Канада, Доминиканската република и Бахамите. Победител е Мати Матсон, който спря часовника на 1:00.02 минути.

Първите 16 продължават на 1/2-финалите.

22-годишният състезател не остана доволен от представянето си, но остава оптимист за старта си на 200 метра във вторник, където е неговата сила.

"Не съм доволен от постижението, но се пак първи старт. Подготвям се за 200 метра. Напрежение не е имало. Очкавах да съм по-притестенен. Чуствах се сякаш съм на републиканско. Нямаше проблеми. Ще изляза и ще покажа най-доброто от себе си. Ще обсъдим с треньора най-добрата стратегия за 200 метра", сподели търновчанинът непосредствено след състезанието в японската столица.