Броени дни преди Световното първенство по художествена гимнастика, чийто домакин е България, в София ще се проведе уникална изложба на „златните момичета“. От федерацията съобщават, че 28 снимки, между които и непоказвани досега фотографии ще бъдат изложени в градинката до Народния театър „Иван Вазов“ между 20 август и 5 септември.

Всички изложени кадри ще представят последните години на художествената гимнастика и ще поставят акцент върху момичетата, които от 10 септември ще се борят за медалите в „Арена Армеец“ в столицата.

„С тази изложба желаем да доближим всички хора до нашия спорт и да представим настоящия отбор. Нека всеки, който още не е идвал на състезание да мине през изложбата и после, сигурна съм, ще му се прииска да дойде в залата и да подкрепи тези прекрасни момичета“, споделя Илиана Раева президент на БФХГ, която ще присъства на откриването на 21-и август.

Освен кадрите на Българската федерация по художествена гимнастика, ще има и фотографии на Fibank, които са част от благотворителен календар на банката с момичетата от националния отбор по художествена гимнастика.

Официалното откриване на изложбата ще се проведе на 21-и август от 12:30 часа в градската градина до Народния театър. На него ще присъстват националните отбори на България и техните треньори, посланика на Световното - Мария Петрова, талисмана на шампионата - Радина Филипова, Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ и директорът на националните отбори Деспа Кателиева.

Световното първенство ще се проведе между 10 и 16 септември в „Арена Армеец“. Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.