Ансамбълът по художествена гимнастика, който до преди две години носеше голяма радост на България, сега се занимава с организацията на настоящото Световно първенство, което стартира в Арена Армеец. Всяка от грациите ни има своята важна роля и в следващите дни ще помага за осъществяването на големия спортен форум.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова и Любомира Казанова застанаха пред камерата на „На кафе” по NOVA, за да разкажат за своите очаквания, свързани с настоящия ансамбъл, както и с какво се занимават в момента.

Помощник треньорът на ансамбъла при жените, който ще ни представя на шампионата, Михаела Маевска - разкри малко повече около музиките и триката на грациите ни: „Според музиката са избрани костюмите на момичетата – едната композиция е на народни мотиви, а другата е диско парче, за да може публиката да се забавлява.”

Любомира Казанова, за която предстои сватба допълни: „Дай Боже, всичко да е наред, момичетата да изиграят без грешка съчетанията си, и смятам, че златните медали ще са наши. На 23 септември ми предстои сватба. Не съм запозната много дали всичко е наред, защото съм наела сватбен агент, който се занимава с организацията. Моминското парти беше наистина прекрасно.”

Християна Тодорова също се е нагърбила с важни и отговорни дейности по време на Световното първенство: „Организацията беше много дълга и много тежка, но е на световно ниво. Има страшно много неща, които досега не са виждани на други подобни първенства. Българската федерация, в лицето на Илияна Раева, се е постарала много. Ние помагаме с каквото можем. Очакваме да има най-много хора в залата в петък, събота и неделя. Спомените ни са само хубави. За мен състезателните години бяха най-хубавите. Не бих ги заменила с нищо. Изключително съм щастлива, че успяхме да дадем каквото успяхме на България.”

Ренета Камберова: „Много е важна публиката, защото момичетата усещат подкрепата на цяла една държава. От друга страна отговорността е много голяма, защото искаш да се покажеш в най-добрата светлина, в най-добрата форма, да радваш хората, да чуеш химна. Затова – колкото е хубаво, толкова е и отговорно. След активната кариера всяка си пое по собствен път, въпреки че винаги сме били заедно. Шегуваме се, че направихме една верига – защото Бубето е треньор в клуба на Илиана Раева, след това децата отиват при Бубето, която е помощник треньор на ансамбъла при девойките, след това децата отиват при Мишето, защото тя е помощник на ансамбъл-жени, а Хриси им съдийства през цялото време. А аз се занимавам с всички останали деца, които може би няма да станат световни шампионки, но заслужават внимание, защото разбират колко хубаво нещо е спортът.”