Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че сребърният медал на България в отборното класиране на Световното първенство е изключително постижение.  

„За нас този медал беше изключително постижение. Това е програма максимум в отборното. Спечелихме сребърен медал в много тежка конкуренция на отборите на Италия и Израел. Ние цяла година не можем да стигнем до това заветно второ място.

Няма нищо по-ценно от това, че успяхме да го постигнем на Световното първенство, на което сме домакини“, сподели Раева в интервю за „Спортно шоу Гонг“ по „Дарик радио“.

„Изключителна игра на Катрин ТасевА. Тя не допусна грешки, но игра за отбора. Боряна Калейн бе фантастична, а Невяна Владинова бе прекрасна. Всички сме в еуфория след този медал“, добави тя.

„Момичетата са спокойни. Вярвам, че ще овладеем ситуацията. Всички плакаха за този сребърен медал.“

„Искам да благодаря на Бранимира Маркова, която направи изкючителен скок в нашия индивидуален отбор. Само България и Русия имат на финалите три гимнастички. И трите момичета са на финал и съм много щастлива“, продължи президентът на БФХГ.

„Благодаря на министър Кралев за огромната помощ, откакто е министър. Получихме безценна помощ от министерството.“

„Всички са във възторг от нашата организация. Не срещам трудност да издържам на натоварванията. Аз го правя с такъв кеф, такова удоволствие и това ме зарежда непрекъснато. Имам нови идеи. За мен това не е трудно. Не знам защо така изглежда“, каза още Илиана Раева.

Голямо браво! Първи медал за България на Световното в София