Боряна Калейн ще представя България във финала на лента на Световното по художествена гимнастика тази вечер в „Арена Армеец“ в столицата, докато Невяна Владинова и Катрин Тасева ще се борят за отличията на бухалки. Това е равносметката след края на квалификациите, след които стана ясно, че страната ни печели сребърен медал в отборната надпревара.

Боряна Калейн

източник: LAP.bg

Дебютантката на шампионат на планетата Калейн получи четвърта по сила оценка на завладяващото си съчетание на лента. За чистата и много артистична игра на Боряна съдиите дадоха 18.025, което я нареди зад японката Кахо Минагава (18.100), Линой Ашрам от Израел (18.550) и Александра Солдатова 19.900.

Катрин Тасева

източник: LAP.bg

Другата ни представителка в пресявките на този уред Катрин Тасева получи 16.650, която бе единадесета по сила оценка. Така грацията не успя да влезе сред осемте, които ще спорят за медалите на този уред.

Невяна Владинова

източник: LAP.bg

След изиграванията във всички потоци Тасева и Владинова, които представиха композициите си на бухалки в сряда остават с четвърти и пети по сила резултат, съответно с 19.200 и 18.750. Първите две места в квалификациите на бухалки са за рускините Дина и Арина Аверини (20.500 и 19.750). Украинката Влада Николченков получи 19.350 и се нарежда непосредствено зад тях.

Финалите в „Арена Армеец“ в София започват в 19.00 часа. Подробности за развитието им очаквайте в Gong.bg.