Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах уважи с присъствието си 36-о Световно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в „Арена Армеец“ в София. По този начин босът сътвори история, защото се превърна в първия в ръководител на МОК, които посещава шампионат на планетата в нежния спорт.

Томас Бах на Световното по художествена гимнастика

източник: www.facebook.com/BGRGfederation

Бах е на двудневно посещение в България, като в първия ден от визитата си усети пламенната атмосфера по време на многобоя в залата, като дори заедно със Стефка Костадинова награди част от призьорите. Той изгледа вълнуващата надпревара в присъствието на президента на ФИГ Моринари Ватанабе, председателя на БОК Стефка Костадинова, посланика на Световното Мария Петрова и председателя на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. По-рано шефът проведе среща и с премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че абсолютната световна титла вдигна рускинята Дина Аверина, която защити отличието си от 2017-а. Втора се нареди Линой Ашрам от Израел, а трета е Александра Солдатова отново от Русия. 

Катрин Тасева записа най-предно класиране от българките – шеста, докато другата ни представителка Невяна Владинова остана 15-а.

В събота, 15 септември, Томас Бах ще посети и провеждащото се в Пловдив Световно по гребане.

Томас Бах на Световното по художествена гимнастика

източник: www.facebook.com/BGRGfederation