Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе даде вечеря в чест на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах в известен столичен ресторант. 

На вечерята бяха поканени министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БФХГ Илиана Раева, президентът на БФГимнастика Красимир Дунев, председателят на БОК Стефка Костадинова, посланикът на световното първенство по художествена гимнастика в София Мария Петрова и гимнастичката от Беларус Любов Чаркашина.

Томас Бах подари елегантен подарък на Илиана Раева, а тя му връчи първия брой на книгата "Златната диря", която е посветена на световните шампионки на България и техните треньори. Раева подари на Бах още плакет от злато и сребро с българската глаголица, която е специално изработена от Fibank.

По време на състезанието в "Арена Армеец" снощи Томас Бах е изразил пред Илиана Раева своето възхищение от организацията на световното първенство. Президентът на МОК е останал очарован от красотата на художествената гимнастика, силната конкуренция и е пожелал успех на Илиана Раева за българския ансамбъл днес и съжалението си, че няма да може да го гледа поради натоварената му програма в България./БТА