Националният отбор на България по художествена гимнастика (индивидуално) спечели сребърен медал в отборната надпревара на 36-о Световно първенство, което се провежда в „Арена Армеец“ в София.

Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн успяха да изведат страната до второто място, след като сборът от изпълненията им е 150.975. 

Припомняме, че четири съчетания изпълни Тасева, докато Владинова и Калейн играха на по три уреда. Съгласно регламента от десетте съчетания при формиране на оценката се взимат осемте най-силни резултата.

Това е първи медал за България в отборна надпревара на Световно от 2001 година насам, когато Симона Пейчева, Елизабет Паисиева и Юлиана Найденова печелят бронз. За последно страната ни грабва среброто през 1995 година, когато Мария Петрова и Дияна Попова се преборват с конкуренцията. 

Златото в отборната битка в София спечели Русия. Александра Солдатова, Дина и Арина Аверини успяха да натрупат сбор от 161.325. Бронзът е за Италия, чиито грации Александра Адурджукулезе, Милена Балдасари и Алесия Русо събраха 147.550.

Още новини:

Владинова: Горда съм, че съм част от този отбор

Тасева и Владинова представят България в многобоя в петък

Калейн: Имам сълзи в очите заради успеха

Тасева: В многобоя ще се играе на последноя оцелял