Дина и Арина Аверини със сигурност са приковали вниманието на зрителите в „Арена Армеец“ по време на Световното първенство по художествена гимнастика. Двете красавици са страхотни шампионки и постоянно защитават своето реноме.

Руските гимнастички са родени на 13 август 1998 година.

Още от малки момичетата проявяват артистични заложби и родителите им го завеждат в залата по художествена гимнастика, където тяхна първа треньорка е Лариса Викторовна Белова. 

В семейството на сестрите спортът е традиция - баща им е футболист, а майка им също е била гимнастичка. Имат по-голяма сестра, Полина, която е треньор по художествена гимнастика. 

Талантът им не остава незабелязан за най-влиятелната фигура в съвременната художествена гимнастика - Ирина Винер, която ги прибира под крилото си в центъра Новогорск. Град на мечтите за всяко малко момиче в Русия, което иска да се занимава с гимнастика, центърът, от който идват всички олимпийски шампионки по художествена гимнастика. 

Там обаче конкуренцията е жестока - момичетата се борят да бъдат наследнички на спортисти като Алина Кабаева, ненадминатата Евгения Канаева, Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун. 

Избранничките на Ирина Винер нямат право на грешки, а сестрите Аверини стават именно такива. В момента в актива си имат впечатляващ брой медали. 

Дина и Арина имат златни, сребърни и бронзови медали, от световни и европейски първенства, като световното първенство в Пезаро от 2017 година беше абсолютен триумф за тях. 

Със сигурност, короната е тежка, но те знаят как да я носят, а очевидно - могат и да я делят. Едва ли някой се съмнява, че голямата цел е Токио 2020. И че там, на спортния килим няма да видим две сестри, а две непокорни момичета от Башкирия, които ще търсят златото в страната на изгряващото слънце.