Президентът на организационния комитет на световното първенство и президент на БФХГ Илиана Раева беше домакин на специална вечеря за всички официални лица на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), за членовете на Техническия комитет и за всички съдии. Това е традиционна вечеря, която се прави от всеки домакин на световните първенства по художествена гимнастика.

Събитието беше много стилно, изискано и се състоя във Военния клуб в София. Илиана Раева посрещна всички гости, след което даде думата за приветствие на Рон Галимор, член на Изпълкома на ФИГ. Той изказа своето възхищение от организацията на световното първенство и поздрави лично г-жа Раева за нейните усилия. След това президентът на БФХГ поздрави всички с "Добре дошли" и представи екипа си, с който работи месеци по организацията на шампионата.

Раева представи и трикратната световна шампионка Мария Петрова, която е посланик на първенството.

След това беше излъчен специален филм за всичките 73 световни шампионки на България и техните треньорки, който накара гостите да притаят дъх и да изпаднат в бурни аплодисменти в края му. Показаното на екрана беше толкова вълнуващо, че разплака не само българите, но и повечето чуждестранни гости. Раева обяви, че автор на текста към филма е любимата спортна коментаторка на България от миналото Вера Маринова, която също беше гост на вечерята.
Водещ на вечерта беше актьорът Димо Алексиев, който ще бъде и водещ на световното първенство.

Шампионатът на планетата започва в понеделник в "Арена Армеец" с квалификациите на обръч и топка в индивидуалната надпревара при жените.