Едно от най-изтъкнатите имена на българската художествена гимнастика от близкото минало - Елизабет Паисиева - ще бъде сред доброволците на 36-о Световно първенство, похвалиха се от Федерацията. Шампионатът ще се проведе от 10 до 16 септември в "Арена Армеец" в София. 

Паисиева, която е носителката на бронзови медали от първенства на планетата и континентални шампионати, пристига от Франция, за да подпомогне работата на едно от важните звена в организацията на това Световно първенство - пресцентъра.

Участничката на две Олимпиади - Атина 2004 и Пекин 2008 - ще поддържа контакт със самите състезателки и ще ви разказва за всичко най-интересно, което се случва около тях. Ще разговаря с най-големите звезди в този спорт и ще се опита да ви предаде техните емоции и чувства по време на първенството.
В момента бившата състезателка на клуб "Илиана" работи като треньор. Продължава да обикаля света, тъй като много често е канена да бъде специален гост в международни тренировъчни лагери. Паисиева живее в момента в Париж.

"Този сезон е доста наситен! Танцувам, работя като треньор и търся постоянно развитие... От края на юни всяка седмица съм някъде на лагер! Бях в Осло заедно със Стела Султанова и Стине Остволд Амот. След това за 2 седмици бях в Монпелие на лагер с деца от цяла Франция заедно с дъщерята на голямата Жулиета Шишманова - Кристина Гюрова и с невероятния специалист Вадим Зозуля (дългогодишен хореограф при Ирина Винер и вече трети олимпийски цикъл работи с отбора на Израел). След това заминах за Шотландия отново по работа", разказа Паисиева за страницата на Федерацията в една от социалните мрежи.

"В момента съм в Париж и утре заминавам за поредния лагер в Мандал (Норвегия), където ще се срещна с испанката Каролина Родригес. След това ще бъда на лагер в клуба на Стела Султанова отново заедно с Вадим Зозуля", коментира още Паисиева.

"Графикът ми е е разчертан до така очакваното Световно първенство. Нямам търпение да започне. Това е огромен форум в страната на "златните момичета". Сигурна съм, че ще бъде перфектна организацията, защото в сърцата на всички доброволци е художествената гимнастика.С удоволствие ще помагам и съм благодарна, че ще съм част от невероятен екип", добавя грацията.

Билети за красивата надпревара може да намерите в мрежата на Eventim. 

Още новини: 

Над 100 журналисти и фотографи идват у нас за Световното по художествена гимнастика

Показаха медалите за най-красивото Световно 

Грация от ансамбъла отново се нуждае от операция

Рекорден брой участници на Световното по хужествена гимнастика у нас

Руски олимпийски и световни шампионки на Световното по художествена гимнастика у нас