Организационният комитет на Токио 2020 проучва възможността за провеждане на летните олимпийски игри в японската столица без зрители поради пандемията от коронавирус. Това заяви на пресконференция шефът на организационния комитет Йоширо Мори.

"Въпреки че по принцип не искаме да провеждаме игрите без зрители, ако не мислим за тази опция, няма да можем да симулираме организацията на състезанието", каза Мори.

Той подчерта, че организационният комитет не е получил възражения от своите партньори относно провеждането на игрите.

На 22 януари агенция "Киодо", позовавайки се на свои източници, съобщи, че японското правителство обмисля няколко варианта, в случай че ситуацията с коронавируса по света не бъде овладяна до лятото. Сред тях е ограничение на броя на зрителите на стадионите или провеждането на игрите без публика.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но поради пандемията от коронавирус най-голямото спортно събитие беше отложено с една година и сега ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 година.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.