Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах е напълно уверен, че 32-те Летни Олимпийски игри в Токио, които бяха пренасрочени за 2021 година, ще се състоят.

"Ние сме напълно уверени в това, че през юли следващата година ще празнуваме началото на Олимпийските игри в Токио. Главен приоритет, разбира се, остава сигурността на всички участващи. Поради тази причина работим върху различни сценарии, защото не можем да знаем каква ще бъде здравната ситуация след година", сподели Бах.

Най-големият спортен форум на планетата ще се проведе между 23 юли и 8 август 2021 година.

Междувременно МОК разпредели 100 милиона долара от отделените 800 по програмата за подкрепа на олимпийското движение в борбата с последствията от кризата с COVID-19.

"МОК вече е разпределил 100 милиона долара по програмата за подкрепа на олимпийското движение. Това е част от гласувания пакет от 800 милиона. 43 милиона долара бяха прехвърлени на международни федерации, а останалата част - на националните олимпийски комитети", допълни той.

През май МОК отпусна 800 милиона долара за подкрепа на олимпийското движение.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.