Трите грации на българската художествена гимнастика - Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, не са спирали да мислят за спорт, дори в кратката си почивка. Момичетата на Бранимира Маркова, прекараха няколко седмици на високопланинската база Белмекен след последното състезание за сезона - световното първенство в Баку, на което завоюваха две квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 година.

След най-големия спортен форум в японската столица Владинова и Тасева ще сложат край на успешните си спортни кариери. Тази новина споделиха самите те в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

"Смятам, че е крайно време. Дадох много на спорта, взех много от него. Наистина съм много доволна от това, което съм постигнала. Участвам или не на тези олимпийски игри - прекратявам. Това не значи, че ще изляза изцяло от спорта. Наистина искам да помагам с каквото мога. Това е начинът на живот на всяка една от нас и се съмнявам, че ще успее да излезе изцяло от спорта", заяви Владинова.

"Един голям спортист трябва да знае кога да се откаже, кога да спре, защото иначе се получава един спад. Ние все пак ще продължим, няма да ви избягаме много далеч", допълни Тасева.

Преди това обаче и трите трябва да изработят съчетанията си за новия сезон. Работата по тях не е спирала, дори по време на почивката след световното първенство.

"Веднага след световното започна подготовката. Започнахме да мислим нови съчетания, композиции, елементи. Това все пак е крайната цел и е най-важното нещо, което ни предстои", разкри Неви.

Момичетата ще участват и в няколко спектакъла, в които ще си партнират с обичани музиканти. "Светът на златните момичета" ще бъде представен на 19 ноември в Русе и на 21 ноември в София.