Организаторите на отложените Олимпийски игри в Токио трябва да решат през февруари или март дали рисковете от коронавирус са достатъчно малко, за да позволят на зрителите да присъстват на състезанията през юли, заяви ръководителят на организационния комитет Йоширо Мори.

Японското правителство и Международният олимпийски комитет взеха решението през март миналата година да отложат 32-те Летни олимпийски игри до юли 2021-а заради глобалната пандемия.

До момента не е взето решение дали зрителите ще бъдат допуснати до съоръженията по време на състезанията. Притежателите на билети, които не желаят да присъстват, вече са подали заявление за възстановяване на сумите.

"Мисля, че ще трябва да вземем много трудно решение февруари или най-късно до март", заяви председателят на Организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори по време на онлайн лекция, организирана от агенция "Киодо".

Ежедневните случаи на заразени достигнаха рекордните 7882 миналия петък и са близо 300 000, съобщи телевизия NHK.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.