Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио обявиха, че ще променят първоначалните планове, за да опростят формата на провеждане на Игрите през следващото лято.

Най-голямото спортно събитие в света беше отложено с година поради пандемията от коронавируса.

След съвместното заседание с представители на Международния олимпийски комитет (МОК) организаторите заявиха, че ще дадат приоритет на осигуряването на безопасна и сигурна среда, като в същото време сведат до минимум оперативните разходи и броя на участниците, различни от спортисти и зрители.

"Ние потвърдихме политика, насочена към опростяване на формата на Игрите, за да се намалят разходите и да се предотврати потенциалното разпространение на вируса", заявиха от организационния комитет.

Планира се Игрите да се провеждат на базата на 3 основни принципа - осигуряване на безопасна среда, намаляване на разходите и опростяване на формата на Игрите, за да се проведат надеждни и безопасни състезания.

Според агенция "Киодо" се планира да се обмисли възможността за намаляване броя на зрителите и участниците в Игрите.

Според японския организационен комитет, Игрите, отложени за следващата година, трябва да се превърнат в символ на глобалното единство и прераждане.

Олимпиадата трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август тази година, но заради глобалната пандемия бе отложена за 23 юли - 8 август 2021-а.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.