Организаторите на Олимпийските игри в Токио поискаха около 500 медицински сестри да помогнат по време на най-голямото спортно състезание, призна началникът на организационния комитет Тоширо Муто.

Местните медии съобщават, че комитетът е помолил асоциацията на медицинските сестри в страната за съдействие при покриването на олимпийските обекти и селото на спортистите преди и по време на Игрите от 23 юли до 8 август.

Организаторите продължават с подготовката си, въпреки че Япония продължава да се бори с пандемията от коронавирус. В петък страната обяви извънредно положение в няколко райони, включително Токио и Осака.

"Поискахме да бъдат разпределени около 500 медицински сестри. Условието е това да не повлияе отрицателно на получаването на медицински грижи", каза Муто на пресконференция.

Организационният комитет също обяви, че ще свика кръгла маса с медицински експерти в петък, за да обсъди мерките си заради пандемията от COVID-19.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.