Каква е цената за осъществяване на олимпийската мечта и каква е формулата за успеха на българското джудо за NOVA разказват вицепрезидентът на Българската федерация Даме Стойков и тримата ни олимпийци на Игрите в Токио.

"При нас квалификацията е с ранглиста и да се квалифицираш е доста трудно. Сега целта е медал", коментира Ивелина Илиева.

"Всеки ден трябва да правя индивидуални тренировки за крака. Възстановяването са само упражнения. Трениране, трениране, по цял ден трениране. Трябва да поддържам постоянно мускулатурата, която да компенсира това, че нямам връзка", добави тя.

"След Олимпийските игри в Рио дори не можех да си дам почивка от загубата, която направих за седмото място. Концентрирах се и си казах, че ще отида на Олимпиадата каквото и да ми струва. Мечтата е медала и целта е медала", коментира Ивайло Иванов.

"В добра форма съм. Въпрос вече на малко късмет, шанс и въпрос на ден", добави Янислав Герчев.

"Постоянно са по лагери, по турнири. Екипировката им е на ниво. Министерството на спорта осигуряват средства, ние също допълнително осигуряваме средства и така постигаме някакъв баланс в подготовката на състезателите. И тримата имат реални шансове за медал", коментира вицепрезидентът на БФДжудо Даме Стойков.

Олимппийският турнир е от 24 до 31 юли като всеки ден има по една мъжка и женска категория.