Лекоатлетката Инна Ефтимова не скри радостта си от включването ѝ в състава на България за Летните олимпийски игри в Токио.

33-годишната спортистка ще се състезава в спринтовете на 100 и на 200 метра. Това ще бъде второ участие за нея на най-големия спортен форум, след като дебютира в Пекин през 2008-а.

"Днес една мечта се сбъдна! Тринадесет години след първите ми Олимпийски игри в Пекин 2008, ще участвам на Олимпиадата в Токио в дисциплините 100 и 200 метра спринт.

Щастлива съм, че въпреки всички трудности, успях да реализирам мечтата си, което нямаше да случи без моята треньорка Валя Демирева! Минахме през много - но успяхме заедно! Благодаря и на семейството ми, които не спряха да ме подкрепят през годините! На моя клуб Дунав Русе в лицето на Евгени Игнатов! На моя ментор Иво Маринов! На моя годеник Александър Димитров - Обичам те!", написа атлетката във Фейсбук.

Тя е една от петимата лекоатлети, които ще представят България в японската столица. Другите са Ивет Лалова-Колио (100 и 200 метра), Мирела Демирева и Тихомир Иванов (скок височина), както и Габриела Петрова (троен скок).

В утвърдената от БОК по-рано днес българска делегация за Игрите в японската столица попаднаха 42 състезатели в 14 вида спорт.