На германските спортисти и треньори, които ще участват на Олимпийските игри в Токио това лято трябва да бъде предложена ваксина срещу коронавируса преди пътуването до Япония.

"Олимпийците трябва да бъдат ваксинирани своевременно преди Олимпийските игри. В момента допускаме, че можем да гарантираме това като част от програмата за ваксинация", заяви говорителят на германското вътрешно министерство Стив Алтер пред ДПА.

Германската конфедерация за олимпийски спортове (DOSB) настоява членовете на германските делегации, пътуващи за олимпийските и параолимпийските игри, да получат ваксини.

"Само по този начин централата може да изпрати отборите в Токио с чиста съвест", каза шефът на конфедерацията Алфонс Хоерман.

Най-големият спортен форум на планетата бе отложен с една година заради глобалната пандемия и сега трябва да бъде открит на 23 юли. Параолимпийските игри започват на 24 август.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.