Сър Мо Фара смята, че отлагането на Олимпиадата може да се окаже благословия за надеждите му за златен медал.

Четирикратният олимпийски шампион ще навърши 38 години, когато събитието в Токио трябва да се проведе следващото лято, след като бе отложено с година заради пандемията от коронавирус.

Фара има за цел да защити титлата си на 10 000 метра и смята, че допълнителното време може да му помогне да се приспособи към пистата, след като се съсредоточи върху маратоните в продължение на две години.

„Според моето честно мнение, не е лошо за мен, защото ти дава малко повече време да тренираш за него, да правиш повече състезания. Щях да тръгна директно от маратона и след това веднага на пистата“, заяви Фара.

Той призна, че може да се върне на Големия северен пробег, който трябва да се проведе на 13 септември, но няма да продължи повече от полумаратон.

„Не мисля за маратони, а за Токио. Определено ще ме видите да правя подобни неща, които сте виждали и преди. Направете няколко състезания и станете силни и добри, а оттам продължете на пистата и я използвайте, водеща до Олимпийските игри в Токио“, добави още той.