Най-голямата мечта на всеки спортист е участието на Олимпийски игри. Малко са случаите, когато някой се отказва от най-големия спортен форум, след като е спечелил квота и не е контузен.

Именно такава е ситуацията с Бийти Дойч. 30-годишната израелска шампионка в маратона съобщи, че се отказва от участие на Игрите в Токио през следващата година.

Причината е изключително странна, но и достойна за уважение. Жената, която е родена в САЩ, но се състезава за Израел, твърдо спазва принципите на ортодоксалния юдаизъм и свещения Шабат. Това означава, че тя не извършва никаква работа в събота.

„Ако олимпийските игри се бяха провели в Токио по програма през 2020 година, маратонът щеше да е в неделя. Това беше идеално. Програмата за 2021-а обаче мести състезанието в събота. Това означава, че имам сериозен проблем и няма да участвам на Олимпиадата“, призна 30-годишната атлетка.

Бийти Дойч, който е майка на 5 деца, винаги се състезава с пола. Това също е част от нейните религиозни принципи. Спортният ѝ екип обаче не пречи на добрите ѝ резултати. Тя е шампионка на страната за последните две години, както и в полумаратона за миналата година.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.