Новият локдаун заради коронавируса, който беше въведен в японските префектури Токио, Канагава, Сайтама и Чиба на 8 януари разко понижи отношението на японците относно плана за провеждането през лятото на Олимпийските игри.

Агенция Kyodo е направила телефонно проучване, а до 80 процента от жителите на Япония искат Олимпийските и Параолимпийските игри през 2021 година да бъдат отменени или отложени. 35,3 процента искат Игрите да бъдат отменени, а 44,8 процента са за ново отлагане.

В понедельник в Токио са регистрирани 1219 нови случая на новозаразени с коронавирус. Този показател остава доста висок през цялата изминала седмица. 

Масовата ваксинация в Япония ще започне не по-рано от февруари.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат в периода юли-август 2020, но беше преместена с година заради пандемията от коронавируса. От МОК и организационния комитет на Игрите изразиха увереност от това, че надпреварата ще бъде проведена през 2021 година в определения срок.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.