Подготовката за летните олимпийски игри в Токио 2020 върви по план. Това обявиха за ТАСС от пресслужбата на Международния олимпийски комитет (МОК).

По-рано днес британското издание "Дейли мейл" съобщи, че олимпиадата може да се състои без зрители заради епидемията от коронавируса, а феновете ще могат да гледат състезанията само по телевизията.

"Подготовката за Олимпийските игри продължава по план. Противодействията срещу инфекциозните болести са съществена част от цялостния план за организиране на безопасни и сигурни игри. Организационният комитет на Токио 2020 ще продължи да работи с всички съответни организации, които внимателно наблюдават всички случаи на инфекциозни заболявания и ще разгледа всички мерки, които може да се наложат, с всички заинтересовани страни", заявиха от МОК.

"МОК поддържа постоянен контакт със Световната здравна организация и с нейните медицински експерти. Имаме пълно доверие, че съответните органи, по-специално в Япония и Китай, ще предприемат необходимите мерки за справяне със ситуацията", добавиха от пресслужбата.
Олимпийските игри в Токио 2020 ще се състоят от 24 юли до 9 август.