Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах планира да посети Япония в близко време, съобщава днес агенция Киодо.

Според межднародния отдел на МОК, визитата се разработва за средата на ноември. А по време на посещението си в страната лидерът на олимпийското движение ще се срещне с новия министър-председатер Йосихида Суга и хората от организационния комитет на отложените за догодина Олимпийски игри.

Преди два дни самият Бах изрази увереността си, че лятната Олимпиада ще се състои в Токио през 2021-а година. По програма Игрите трябваше да се проведат от 24-и юли до 9-и август, но заради пандемията от коронавирус сега ще се проведат от 23-и юли до 8-и август 2021-а година.

"Все още не знам в кое специфично време ще се състои посещението на президента на МОК. Ще бъде обявен дневния ред на по-късен етап, както и за колко дни ще бъде наш гост, обясни изпълнителният директор на организационния комитет Тоширо Муто.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.