Българската звезда в свободните боеве – Благой Иванов-Багата, ще се опита да направи поредната си успешна защита на титлата в тежка категория в Professional Fighters League. Двубоят е в ранните часове на четвъртък срещу петък – от 2:00 часа, и ще се предава пряко по Mtel Sport 2.

Съперник на Багата ще е бразилският ветеран Кайо Аленкар, който, подобно на българина, има само една единствена загуба в професионалната си кариера. Мачът ще е част от Галавечер №4 на Professional Fighters League и ще се състои в американската столица Вашингтон. Галавечерта има исторически характер, тъй като за първи път в историята на свободните боеве приходите от мача ще бъдат дарени за благотворителни цели.

Първоначално Иванов трябваше да защитава титлата си срещу американеца Джаред Рошолт, но в началото на септември от PFL смениха съперника му на бразилеца Кайо Аленкар.

Досега в професионалната си кариера в свободните боеве Багата има 15 победи и една единствена загуба – от Александър Волков през 2014 г. През 2015 г. българинът победи Смеалиньо Рама и завоюва шампионския пояс в тежка категория на Professional Fighters League. Оттогава Иванов има три успешни защити на титлата, като последната от тях дойде тази година – през месец март срещу Шон Джордан.

Освен битката за титлата на Багата, в ефира на Mtel Sport 1 феновете ще могат да проследят и мачовете на Григор Димитров в последния за сезона ATP Masters 1000 турнир в парижката зала „Берси“. Първият двубой на българина е довечера след 20:30 часа срещу опитния французин Ришар Гаске и ще се предава пряко по Mtel Sport 1. Досега двамата са се срещали цели 7 пъти, като Гаске води с 5:2 победи, но добрата новина е, че последните два двубоя помежду им неизменно се печелят от Димитров.