През изминалия уикенд рали България покори Варна и околностите й, както и куп гости дошли на моторната надпревара.

47-о издание на най-авторитетното автомобилно състезание у нас се завърна в духовния си дом след 14 години по трасетата около Рила и к.к Боровец. Единственият чужденстранен екипаж в лицето на Ал Кетби/Хеперле успя да спечели надпреварата, но не беше особено затруднен от конкурентите си, след като част от фаворитите между които Пламен Стайков, Мартин Сурилов, Марко Стойчев прекратиха участието си поради различни причини.

Варненците Йордан Атанасов/Янаки Янакиев зае втората позиция с равномерно каране и премерени рискове по трасето.

Свежият полъх дойде и от едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy, където машините са еднакви и пилотите демонстрираха уменията си по отсечките. Григор Григоров и Даниел Миленков завършиха на 5-ото място в общото класиране, което е категоричен успех. Отлично каране направи и Христо Геров с навигатор Йордан Йорданов, завършвайки на второто място в едномарковия шампионат.

Само поздравления и за дамския екипаж Диана Стоянова и Иванела Иванова, който остави отлични впечатления с карането си, но и те не успяха да завършат.

Равномерното каране на Симеон Симеонов и навигаторът му Димитър Спасов и без излишни рискове му осигури 3-ото място в класирането.

Победителят от рали Сибиу Васил Жеков и Алекс Раева в първия ден катастрофираха, а във втория отново не успяха да завършат на специален етап Варна, с който се затвори ралито.

Отлично каране направи и Мирослав Ангелов с навигатор Петър Илиев, който в борбата си с Христо Геров за второто място не успя да завърши 12-ия етап и отпадна от борбата.

Що се отнася до организацията имаше и пукнатини, но все пак ралито приключи успешно.Публиката заслужава само поздравления за безупречното си поведение и истинската наслада от зрелището наречено рали България.

И за финал буди недоумение защо екипажите на Hyundai Racing Trophy не тръгнаха в неделния ден спрямо класирането си от събота, а бяха оставени да стартират след всички останали автомобили.