Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) завърши първия ден на рали ЕSOK в Ешкисехир, Турция, на четвърто място в генералното класиране и първи сред българските пилоти. 

Лидер в състезанието е Мурат Бостанджи (Ford Fiesta R5), а Ангелов и Гаджев са на 1,17 мин зад него. На пето място и 2,02 мин е родният тандем Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo9), който води в клас ERT2.

Бостанджи взе три от четирите отсечки в днешния ден с дължина на скоростните етапи 71,6 км, а Бурак Чукурова (Skoda Fabia R5) спечели СЕ4 и изостава на 31 сек от лидера. На трета позиция е Дениз Фахри (Skoda Fabia R5) – на 48,2 мин.

Това е първото състезание на шампиона на България Мирослав Ангелов с новия му навигатор – Георги Гаджев, който има огромен опит в чужбина в тандем с Георги Гераджиев младши. 

"Доволен съм от първия ден. Не рискувахме и карахме внимателно. Асфалтът тук е много коварен и очакваме във втория ден да вали, така че нищо не е решено. Не искахме да влезем в битка в турския екипаж на трето място, защото сме тук да събираме точки за европейския трофей, а важният ни шампионат е България. Предстои рали „Сливен“ след две седмици и не желаем излишен риск с колата. Георги се справя чудесно, постигнахме бързо синхрон и му вярвам напълно", коментира Ангелов след края на първия ден.

Вторият ден в рали ЕСОК има 4 скоростни етапа с дължина 74,16 км и обща дистанция 198 км с преходите.