Рали шампионът Мирослав Ангелов направи първи тестове преди началото на новия сезон у нас. Състезателят на „Мегапорт Рейсинг”, който през миналата година спечели първото място с Шкода Фабия R5, ще защитава титлата си със същия автомобил.

При отлично време на пистата „Дракон” край Калояново, Ангелов и екипът му показаха състезателната машина, като присъстващите журналисти имаха шанса да седнат на навигаторското място до пилота и да усетят тръпката от високите скорости.

Миро Ангелов изрази надежда, че ще успее да защити първото си място, въпреки че призна, че през тази година конкуренцията ще бъде доста по-голяма. По неговите думи, твърде вероятно е, и други родни пилоти да заложат на подобен състезателен автомобил като Шкода Фабия R5.

Мирослав Ангелов с Шкода Фабия R5

източник: Gong.bg

“Мегапорт Рейсинг” стартира състезателния сезон още в края на тази седмица с рали Вида. Първи кръг от кампанията – Рали България пък ще се състои на 10 -12 май. Освен на родната сцена, Мирослав Ангелов и навигаторът му Недялко Сивов са планирали участия  и зад граница – в Рали Фригия Турция, както и Рали Сърбия, което е кръг от националния шампионат.

“Ако не се появят някакви други планове за чужбина, може би ще направим пълен сезон в рали спринта. Реално първото състезание рали Вида е и наша първа тренировка. Както виждате, днес за първи път изкарваме колата. След рали България следва, рали спринт Севлиево, което реално ще бъде подготовка за състезанието в Турция – Рали Фригия. Там конкуренцията ще бъде много силна. Две поредни години Шкода са шампиони там, но тази година от Форд Турция явно са решили да вземат титлата. Най-добрите им пилоти вече са с Форд R5. Има три екипа с Шкода от Унгария. Ще бъде доста интересно за нас”, разкри Мирослав Ангелов.

След участието в Турция за тима на „Мегапорт Рейсинг” следва кратка почивка, след което и участие в Рали Сливен, което от екипа на Миро Ангелов определиха като „най-сериозното” в календара у нас.

Мирослав Ангелов с Шкода Фабия R5

източник: Gong.bg