Три победи записа във втория си сезон във Формула 3 българският пилот Никола Цолов (ART Grand Prix), като в края на кампанията Българския лъв завърши на 11-ото място в генералното класиране.

Първата победа на Никола дойде в спринтовото състезание в Монако, след това той спечели и спринта на „Ред Бул Ринг” в Австрия, където записа и най-бързата обиколка, а в Унгария взе победата и в основната надпревара.

С тези три победи и другите силни резултати, Никола събра общо 75 точки, като пропусна кръга на „Спа”, където миналата година беше много силен, а другият уикенд, в който Цолов беше най-близо до подиума беше на старта на сезона в Бахрейн, където стартира с 4-о и 11-о място.

На финала на кампанията на „Монца” Цолов записа 19-о и 17-о място в двете състезания, като и в двата случая опитите му за по-добро класиране бяха провалени от лошо преценени опити за атака на негови съперници, които го удариха или му попречиха да мине напред.

Този сезон във Формула 3 участваха общо 34 пилоти, като 28 от тях успяха да вземат точки.

Никола завърши сезона на второ място по победи с 3 спечели състезания, като пред него е само Арвин Линдблад с 4 победи. Общо 12 пилоти записаха победи през сезона във Формула 3 в изминалите 20 състезания.